Valentins Hjerterum

Debat – Kommentarer og Holdninger til aktuel politik, fra Mette Valentin – Hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Socialrådgiverforening, Socialpolitisk konsulent og debattør, Socialrdg. & Tidligere Regionsrådsmedlem i Region Syddanmark – Her er der særligt fokus på Psykiatri, Socialpolitik, Børn & Unge & Uddannelse. Nye vinkler og tanker, gode links, historier fra virkelighedens verden og meget meget mere. Velkommen til.

Værdikampen må begynde

Synspunkt i Fyens Stifttidende Onsdag 15. juli 2009

Af Mette Valentin

Vi står i en situation, hvor vi som samfund og som befolkning må træffe et valg!
Skal vi gå liberalismens eller humanismens vej ? Vil vil velfærd eller skattelettelser ? Lighed eller ulighed?

VKO regeringen har nu i snart 8 år haft held til, at indføre stadigt mere liberalisme med stadigt voksende ulighed og fattigdom. Uroligheder, internationale kriser, krige og meget mere til følge. De har demonteret og forandret det danske velfærdssystem og sundhedsvæsen, så drastisk og gennemgribende, at vi nu står ved en skillevej, hvor den endelige værdikamp må slåes!

Vi må være skarpe og meget retorisk tydelige i vores kamp – en kamp der netop kommer til at udspille sig på ord, og som sandsynligvis ikke bliver særlig køn.

Fronterne er trukket op, og det er på tide at begge fløje tager det politiske ansvar på sig, overfor befolkningen, og melder ud, hvad det er for nogle værdier og hvilket velfærds – og sundhedsvæsen man kæmper for – og imod.
Vi må intensivere vores kamp, for at overbevise befolkningen om at de helhedsorienterede, langsigtede, forankrede og medmenneskelige, fællesskabsorienterede værdier er centrale for et trygt og rigt samfund som det danske samfund burde og kan være.

Det kæmper vi i SF for at det bliver.

Vi kan, hvis vælgerne vil.

Men i sidste ende er og bliver det en demokratisk afgørelse, og hvis flertallet af vælgerne igen lader sig forblænde af regeringens tågesnak og skrækscenarioer, så er jeg bange for at Danmark bliver et land med massiv fattigdom, ulighed, tiltagende uroligheder, en deling af befolkningen i et A – B – & C hold osv.

Jeg vil personligt kæmpe til kampen er vundet, for at ændre kursen på vores samfund og vores børns fremtid, ændre den så meget jeg overhovedet kan,  i en varm, fællesskabsorienteret, medmenneskelig & bæredygtig retning.

Det er faktisk muligt.Vi kan, hvis vi vil – det vil jeg og det vil SF!

Skriv en kommentar