Valentins Hjerterum

Debat – Kommentarer og Holdninger til aktuel politik, fra Mette Valentin – Hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Socialrådgiverforening, Socialpolitisk konsulent og debattør, Socialrdg. & Tidligere Regionsrådsmedlem i Region Syddanmark – Her er der særligt fokus på Psykiatri, Socialpolitik, Børn & Unge & Uddannelse. Nye vinkler og tanker, gode links, historier fra virkelighedens verden og meget meget mere. Velkommen til.

Beskæftigelsesproblemerne kan godt løses !!!

Der tales meget om at vi her i Danmark mangler arbejdskraft, og regeringen melder derfor ud, at nu skal vi allesammen arbejde mere end vi allerede gør !!!

 

Regeringen har med dens decideret uansvarlige håndtering af vores allesammens samfund, dog allerede selv gjort deres, for at skaffe mindre beskæftigelse og meget mindre overskud til danskerne, men denne politiks beskæmmende effekt kommer heldigvis først rigtigt til for alvor at kunne ses, hvis man i denne krisetid vælger fortsat at overhøre centrumvenstre oppositionens konstruktive løsningsforslag !!!

 

Det er de færreste der vil, magter eller kan arbejde mere, men der findes faktisk forslag, som kunne bidrage til en løsning af problemerne, på en mere langsigtet måde. Så lad os dog spørge efter disse løsninger, lad os f.eks spørge :

  • Kunne man tillade førtidspensionister, efterlønnere, folkepensionister og studerende at de kan arbejde op til 20 timer om ugen uden at skulle trækkes i deres grundydelser ?
  • Kunne man tillade de landflygtige elskende i Sverige og andre steder, at vende hjem og både bo og arbejde her?
  • Kunne man fjerne det skattestop og anlægsloft der er lagt ned over kommunerne og regionerne for på den vis at sætte gang i samfundshjulene?
  • Kunne vi tiltrække udenlandsk arbejdskraft, ved at genindføre de medmenneskelige og varme værdier og rammer i og omkring vores samfund, som vi tidligere var så berømmede for  ?   
  • Og sidst men ikke mindst– kan vi ikke nok få afsat regeringen og få centrumvenstre oppositionen til magten, så vi kan styre vores samfund væk fra den afgrund VKO regeringen har placeret det på ?

Samfundets problemer bliver, hvad enten det drejer sig om beskæftigelse, integration, trafik, sundhed, eu, social – erhvervs – klima eller finanspolitik ikke løst, men derimod kun øget i intensitet og styrke sålænge VKO er ved magten. Den mest lige og effektive vej til et markant bedre samfund er og bliver et regeringsskifte, ingen tvivl om det, men VKO kumpanerne sidder  klippetungt på deres taburetter og tillader samfundets bærende værdier og søjler at gå tabt, de vil øjensynligt beholde magten og udvise foragten for folket, for enhver pris.Hvor er det dog beskæmmende, ja det er lige til at blive rigtigt godt gal over, for det er vores allesammens samfund der ødelægges i processen, vores fælles nutid og fremtid der står for skud.

Hvor lang tid mon der går før disse ødelæggelser stopper, og hvor meget har de mon nået at destruere, før vi når dertil, at der igen kommer varme og værdige hænder ind og tager vare på vores samfunds sammenhængskraft og bæredygtighed ???

1 thoughts on “Beskæftigelsesproblemerne kan godt løses !!!

  1. Kære Mette
    Jeg tror ikke på, at der skal røres ved førtidspensionister, for de bliver allerede jagtet af systemet.
    Du overser en stor gruppe, og det er fleksjobberne. Ud fra de tal jeg har fået, er der ca. 12000 fleksjobbere, som er visiteret til et fleksjob uden at have fået det. Hvis hver af de 12.000 fleksjobbere arbejder 20 timer ugentligt vil det give ca. 6.500 fuldtidsstillinger. Arbejdsgiverne ikke gode nok til at tage skåne hensyn til de fleksjobberne, derfor mangler der jobs til dem.
    Så har det også vist sig, at flere på deltid som f.eks. SOSU-assistenterne har ytret ønske om at gå længere op i arbejdstid. Så inden vi sigerr velkommen til udenlandsk arbejdskraft, så brug kræfterne på at få dem, der vil i fleksjob i fleksjob og dem, der vil arbejde mere, at de kan få lov til det.
    Men selvfølgelig er der være behov for udenlandsk arbejdskraft, og det skal vi ikke sige nej tak til. De skal bare huske på at følge de danske overenskomstregler.

    Med venlig hilsen

    Jesper van der Schaft

Skriv en kommentar