Valentins Hjerterum

Debat – Kommentarer og Holdninger til aktuel politik, fra Mette Valentin – Hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Socialrådgiverforening, Socialpolitisk konsulent og debattør, Socialrdg. & Tidligere Regionsrådsmedlem i Region Syddanmark – Her er der særligt fokus på Psykiatri, Socialpolitik, Børn & Unge & Uddannelse. Nye vinkler og tanker, gode links, historier fra virkelighedens verden og meget meget mere. Velkommen til.

Hva´Hvor skal vi hen du???

Skriv en kommentar

Velfærdssamfundets deroute startede allerede i 70érrne og blev cementeret med fastkurspolitiken som følge af gældsafviklingsaftalen med Tyskland i starten af 80érne.

Men – men socialreformen i i 1999 gik det helt galt. Beskæftigelses og socialpolitik blev blandet sammen i en pærevælling og NPM blev sammen med et absurd bureaukrati – kontrol og regeldiktatur det nye sort i det offentlige – Det lykkedes Fogh at fyre så mange varme hænder og ansætte så mange kolde samtidigt – at han bevarede antallet af offentlige ansatte og dermed kunne “bevise” sin påstand om det offentliges ineffektivitet og inkompetence – i stedet for at styrke, udvikle og forbedre, valgte man HELT bevidst at GØRE det offentlige bureaukratisk, rigidt og ALT for dyrt ifht hvad borgerne får for deres penge. Det var genialt – set fra deres synspunkt.

Da krisen ramte, i 2008 gik det endnu mere galt. Synet på ledige, fattige og udsatte var i næsten et årti blevet stille og roligt forandret radikalt og det var ikke svært for magthaverne at overtage Thatchers “indre fjende strategi” – som genstand for frustrationerne i befolkningen – en strategi hvor nydanskere, ledige og fattige kunne gøres til selve årsagen til “alt ondt” – forråelsen VAR plantet og vi så stadigt flere uigennemtænkte kortsigtede reformer og tiltag, udspil, tiltag og lovforslag som fodrerede denne forråelse – som naturligvis voksede som følge heraf – Del og Hersk strategien fungerede fint men var stækket i sin effekt af en venstrefløj – frisindede mennesker og en fagbevægelse som stemte imod og protesterede.

Det førte igen til at SRSF kunne tage regeringsmagten i 2011 – men de svigtede fælt og har i deres tid gjort det endnu værre – ikke mindst med indførelsen af GF (nu også) for samlevende, FØP og FLEX reform, SDP reform – Kontanthjælpsreform – cementering af DP reform og Foghs/ Løkkes kortsigtede økonomiske politik .

Pressens og mediernes manglende objektivitet og public service raison détre voksede også i perioden og vi er i dag et sted, hvor man ikke seriøst kan postulere at pressen agerer uafhængigt og som oplysende organ. Informationsstrømmen er grotesk i størrelse samtidigt med at den er stærkt farvet og RIGTIGT mange formår ikke selv at tage begrundet stilling til det samfund de lever i og den politik der føres – Embedsværket styrer reelt landet – eller forsøger – så godt de nu kan – og alle organisationer med indflydelse og magt er så dybt indviklet i partierne, at de er bovlamme og intetsigende når det kommer til stykket!

Ledige, udsatte, fattige, nydanskere, rygere, syge og andre hetzes åbenlyst og på et ganske usagligt grundlag – der skabes historier og spin som fodrer denne udvikling kontinuerligt og efterhånden er Dansk politik blevet ganske absurd i praksis.

Demokratiet er i knæ. Folketinget er (næsten) fyldt op af levebrødspolitikere og Wanna-Bees uden indsigt og erfaringer – og venner får venner ind på magtpositioner og i gode job mens ALLE står sammen om at holde de som ser og fortæller om virkeligheden, som den faktisk er – så langt udenfor indflydelse som muligt – for at ikke de eller deres organisation skal miste magt.

Det er HELT sort efterhånden!”

Forfatter: Mette B. Valentin

Ildsjæl, Mor til 5 dejlige børn, 47 år gammel, socialrådgiver, konsulent , coach, personlig støtte, debattør mm. Tidl. medlem af HB i Dansk Socialrådgiverforening. Tidligere Regionsrådsmedlem i Region Syddanmark & Medlem af Danske Regioners Social & Psykiatriudvalg. (2010-2014). Mere end 20 års erfaring. Socialrådgiver, BA i Socialt arbejde, Diplom i offentlig Ledelse, Diplom i Kommunikation og coaching, samt bl.a efteruddannelser indenfor konfliktmægling og voksenpædagogik. Jeg har en baggrund som socialrådgiver, coach og personlig støtte, med mere end 20 års erfaring med socialt arbejde i bagagen, samt indsigt og viden fra livet indtil nu. Jeg er 47 år, mor til 5 børn i alderen 10-20 år, og gift med deres far. Vi bor ved Nyborg på østfyn. Jeg har et langt og aktivt frivilligt, politisk og fagligt engagement med mig og ikke mindst mange års erfaring med såvel det praktiske arbejde i felten med langtidsledige, udsatte, sårbare familier og mennesker som er ramt af sygdom, handicap, krise eller sorg - og bag skriveborde, som på det administrative, fagpolitiske og partipolitiske niveau. Jeg har gennem årene specialiseret mig i særligt komplicerede B&U sager, fastlåste beskæftigelses/ jobcentersager, tilsandede sager om førtidspension, sager vedr. sygedagpenge, afklaring og rehabilitering samt dybdegående rådgivning, coaching & støtte til familier og par.

Skriv en kommentar