Valentins Hjerterum

Debat – Kommentarer og Holdninger til aktuel politik, fra Mette Valentin – Hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Socialrådgiverforening, Socialpolitisk konsulent og debattør, Socialrdg. & Tidligere Regionsrådsmedlem i Region Syddanmark – Her er der særligt fokus på Psykiatri, Socialpolitik, Børn & Unge & Uddannelse. Nye vinkler og tanker, gode links, historier fra virkelighedens verden og meget meget mere. Velkommen til.

Man pisser på de ledige som har mistet DP retten – og andre kontanthjælpsmodtagere – og siger så at de lugter!!!

3 kommentarer

Ledige som har mistet deres DP ret – og andre kontanthjælpsmodtagere sendes – uden optjening af DP ret, eller andre faglige rettigheder, ud som gratis arbejdskraft og med tilskud, til de virksomheder og afdelinger i kommunen, hvor den ledige kunne opnå et ordinært job, faglige rettigheder og optjene DP ret , hvis altså ikke det var fordi de i stedet kunne få den ledige gratis eller med tilskud. Når de ledige beklager sig, skydes de i skoene, at eftersom de har været uden ordinært job så længe, så må de have brug for mere træning- og derfor sendes ud i virksomhedspraktik og løntilskudsjob. Hvis de er gift eller bor sammen med nogen kan de dog kun få noget som helst udbetalt, hvis deres kæreste/ ægtefælles indtægt overstiger 2 x kontanthjælp – de må ikke eje noget (pånær op til 10.000 i banken) og bliver i bedste fald, slået tilbage til start.

Hertil kommer at de steder de sendes ud i praktik eller med tilskud i det offentlige, der har der været ansættelsstop og fyringer – og de ordinært ansatte vil ikke sætte deres eget eller deres faste kollegaers job på spil, ved at tillade den ledige vise sin dygtighed, blive anerkendt og “opdaget” af arbejdsgiveren. I det private er tilskudsjob og praktikker oftest i servicefagsvirksomheder, som kroer, hoteller mm hvor der ligeledes er rigelig kamp om jobbene i forvejen hvis overhovedet der ER mere end 1- 2 ansatte som er gift med og datter af arbejdsgiveren .

De få som har en ægtefælle/ samlever som uden problemer kan og vil forsørge dem begge, de figurerer ikke i systemet – de er så heldige at kunne melde sig ud. Det er LANGT de fleste ledige ikke.

Man pisser på de ledige som har mistet deres DP ret og andre kontanthjælpsmodtagere og siger så, at de lugter! Fagforeningerne kæmper kun for de som har råd til at være medlem. De ledige som har mistet deres DP ret og andre kontanthjælpsmodtagere har ikke et talerør – nogen der kæmper for dem – sådan kontinuerligt – Det vil sige, altså på nær når det trækker op til valg og fordeling af taburetter – så står de i kø med løfter som kun venter på at blive brudt, så snart de overtager magten!

Det er ganske Kafkask og komplet absurd, at det er blevet sådan vi behandler ledige i vores land. Men desværre skinbarlig virkelighed!

Forfatter: Mette B. Valentin

Ildsjæl, Mor til 5 dejlige børn, 47 år gammel, socialrådgiver, konsulent , coach, personlig støtte, debattør mm. Tidl. medlem af HB i Dansk Socialrådgiverforening. Tidligere Regionsrådsmedlem i Region Syddanmark & Medlem af Danske Regioners Social & Psykiatriudvalg. (2010-2014). Mere end 20 års erfaring. Socialrådgiver, BA i Socialt arbejde, Diplom i offentlig Ledelse, Diplom i Kommunikation og coaching, samt bl.a efteruddannelser indenfor konfliktmægling og voksenpædagogik. Jeg har en baggrund som socialrådgiver, coach og personlig støtte, med mere end 20 års erfaring med socialt arbejde i bagagen, samt indsigt og viden fra livet indtil nu. Jeg er 47 år, mor til 5 børn i alderen 10-20 år, og gift med deres far. Vi bor ved Nyborg på østfyn. Jeg har et langt og aktivt frivilligt, politisk og fagligt engagement med mig og ikke mindst mange års erfaring med såvel det praktiske arbejde i felten med langtidsledige, udsatte, sårbare familier og mennesker som er ramt af sygdom, handicap, krise eller sorg - og bag skriveborde, som på det administrative, fagpolitiske og partipolitiske niveau. Jeg har gennem årene specialiseret mig i særligt komplicerede B&U sager, fastlåste beskæftigelses/ jobcentersager, tilsandede sager om førtidspension, sager vedr. sygedagpenge, afklaring og rehabilitering samt dybdegående rådgivning, coaching & støtte til familier og par.

3 thoughts on “Man pisser på de ledige som har mistet DP retten – og andre kontanthjælpsmodtagere – og siger så at de lugter!!!

  1. Jeg søgte et job som en slags “pedel” . Senere kom der et svar fra institutionen som egentlig havde slået det op som et 37´timers job.,” Jobbet bliver desværre ikke slået op alligevel”. Nå tænker man ! Nu kommer der en kontanthjælpsmodtager fra jobcentret i praktik i et ellers ganske almindeligt job. Det var ellers en institution som havde ganske meget søgning efter medarbejdere.

  2. Jeg er nu selv sendt ud i en 13 ugers praktik. Min hustru er efter 2 praktikmåneder i løn tilskuds job. På dette kommer hun til at bruge 5 måneder ialt. Vi er begge i nærheden af de 60. Jeg kan ikke få efterløn og min hustrus efterløn er blevet udsat 2 år efter “reformen”. Hun snakkede ellers ikke om andet efter en mængde af fysiske problemer. De sidste år har min hustru betalt alle vores omkostninger ud af en erstatning fra patient klagenævnet – eller hvad de hedder.

  3. Kære Søren

    Det gør mig oprigtigt ondt, at I må opleve dette.

Skriv en kommentar