Valentins Hjerterum

Debat – Kommentarer og Holdninger til aktuel politik, fra Mette Valentin – Hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Socialrådgiverforening, Socialpolitisk konsulent og debattør, Socialrdg. & Tidligere Regionsrådsmedlem i Region Syddanmark – Her er der særligt fokus på Psykiatri, Socialpolitik, Børn & Unge & Uddannelse. Nye vinkler og tanker, gode links, historier fra virkelighedens verden og meget meget mere. Velkommen til.

Pressemeddelse: “Fynske spidskandidater….”

Fynske Spidskandidater vil sikre kollektiv trafik til og fra uddannelsesstederne

En sand katastrofe er under opsejling, hvis planerne om at beskære 1/3 af de regionale busruter på fyn, bliver ført ud i livet. Alene på Fyn har der i det seneste år allerede været massive nedskæringer i antallet af busruter og nu er turen også kommet til den regionale rute 825 mellem Assens, Middelfart og Bogense samt rute 131,133 og 134 mellem Odense, Vissenbjerg, Brenderup, Middelfart og Fredericia. Hvis disse ruter nedlægges, så vil det især være de studerende som vil blive afskåret fra, at komme til deres uddannelsessteder.

SF kæmper for at alle unge opnår mulighed for at tage en uddannelse. Vi vil ikke acceptere at unge afskæres fra at tage en uddannelse, og har derfor besluttet at stille forslag om, at der etableres uddannelsesruter som kører fra kommunernes opland til uddannelsesstederne om morgenen og om eftermiddagen så det fortsat er sikret at studerende kan komme til og fra uddannelsesstederne. Unge skal kunne komme fra yderområderne og ind til byerne, men også tage uddannelse på tværs af fyn og jylland, hvor både gymnasier, handelsskole og EUC-Lillebælt bruges af såvel fynboer som jyder. Derfor er Middelfart i særlig høj grad en vigtig brik, for ruterne skaber nemlig sammenhængskraften i regionen.

I Middelfart kommune har man tidligere på året skåret antallet af lokale ruter ned til 2 ruter, da der ikke var penge til at følge med de stigende omkostninger. Når Middelfart kommune nu også står til at miste den regionale rute, så er den kollektive bustransport nærmest ikke-eksisterende i et område som skal binde by og land sammen samt binde Fyn og Jylland sammen. Samtidig viser dette, at kommunen ikke har råd til at videreføre den regionale rute, hvis den nedlægges! Det samme billede tegner sig i flere fynske kommuner, og i Syd og Sønderjylland ser det desværre ikke meget bedre ud!

I SF er vi meget utilfredse med udviklingen! Vi kæmper for at den kollektive trafik koordineres og udvikles i et tæt samarbejde mellem kommuner og regionen, og ikke mindst for, at der tilføres de ressourcer der skal til, fra regeringens side af. Vi kæmper for at vores samfunds sammenhængskraft bevares trods de massive udfordringer regeringen stiller det i – Vi kæmper for at velfærdssamfundet skal fornyes og styrkes – det er vores allesammens og fremtidens samfund –sammenhængskraft, mobilitet, tryghed, sundhed og velfærd – der er på spil, !

Det er hverken kommunernes eller regionernes skyld at nedskæringerne er uundgåelige, men derimod regeringens skyld, da man ikke vil afsætte tilstrækkeligt med midler til den kollektive bustrafik. Det værste er dog, at man her i vores videnssamfund, nu ender med at begrænse unges muligheder for at tage uddannelse, da mange i yderområderne ganske enkelt ikke vil have mulighed for, at komme frem og tilbage til deres uddannelsessted. Det vil resultere i at færre unge får en uddannelse, og hvis der er noget de unge har brug for, og vores samfund skriger efter, så er det uddannelse/ viden og veluddannet arbejdskraft – ikke køer af uuddannede arbejdsløse unge!

Udviklingen er ganske enkelt katastrofal, og den må standses! Det kæmper vi for!

Mikkel Dragmose-Hansen                            &              Mette Valentin

Spidskandidat til byrådet for SF, Middelfart Spidskandidat til Regionsrådet for SF Syddanmark

Skriv en kommentar