Valentins Hjerterum

Debat – Kommentarer og Holdninger til aktuel politik, fra Mette Valentin – Hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Socialrådgiverforening, Socialpolitisk konsulent og debattør, Socialrdg. & Tidligere Regionsrådsmedlem i Region Syddanmark – Her er der særligt fokus på Psykiatri, Socialpolitik, Børn & Unge & Uddannelse. Nye vinkler og tanker, gode links, historier fra virkelighedens verden og meget meget mere. Velkommen til.

Kollektivt trafikkaos i vente

Indlæg i Fyens Stifttidende 22. marts 2009

Af Mette Valentin

Fynbus har netop meldt ud at den fynske befolkning kan vente massive nedskæringer på den kollektive trafik allerede efter sommerferien. I 2010 ser det ud til at gå helt galt !

“Der skal skæres ind til benet” – lyder meldingen fra Fynbus – der er nemlig ganske enkelt ikke tilført tilstrækkelige ressourcer fra regionen og fra de fynske kommuner til at opretholde bare et minimum af en tilfredsstillende og dækkende kollektiv trafik på Fyn.

Den eneste måde problemet kan løses på er altså at hhv regionen og de 10 kommuner tilfører de midler der mangler, men her er problemet “bare” det, at der er underskud på budgetterne alle vegne og store besparelser i vente over hele linien. Det forholder sig nemlig sådan at både regionen og kommunerne holdes i ekstrem kort snor af regeringen, til stor skade for vores samfund på rigtigt mange områder.

Realistisk set kan de truende besparelser og nedskæringer for mig at se, kun undgåes på én måde, og det er, at regeringen slipper sit stramme greb og tilfører de nødvendige ressourcer ved de kommende økonomiforhandlinger med hhv regionen og kommunerne!

Kommunernes landsorganisation og Danske regioner må ved disse forhandlinger kræve at der tilføres tilstrækkelige ressourcer – også til den kollektive trafik – i modsat fald står vi overfor en situation hvor sammenhængskraften er væk – unge kan ikke komme frem til deres uddannelsesinstitutioner og mobiliteten i region syddanmark – det at alle uanset indkomst, alder, handicap m.m. kan komme omkring og komme frem, er en saga blot. Det må ikke ske !!!

Skriv en kommentar