Valentins Hjerterum

Debat – Kommentarer og Holdninger til aktuel politik, fra Mette Valentin – Hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Socialrådgiverforening, Socialpolitisk konsulent og debattør, Socialrdg. & Tidligere Regionsrådsmedlem i Region Syddanmark – Her er der særligt fokus på Psykiatri, Socialpolitik, Børn & Unge & Uddannelse. Nye vinkler og tanker, gode links, historier fra virkelighedens verden og meget meget mere. Velkommen til.

Bekymrende at akutsygehusplanen er underfinansieret!

Synspunkt i Jyske Vestkysten, fredag 11. September 2009

Af Mette Valentin

(Spidskandidat til regionsrådet for SF)

Når man følger debatten i medierne tæt, kan man ikke undgå at bemærke at mange borgere er dybt bekymrede over det faktum, at akutsygehusplanen er underfinansieret.

Det kan jeg sagtens forstå, og jeg må som udgangspunkt også sige, at jeg i dén grad deler bekymringen for hvad der skal ske med vores sundhedsvæsen fremover – det er en af grundene til at jeg er gået aktivt ind i regionspolitik. Jeg vil nemlig knokle for en tryg og lige adgang til et stærkt offentligt sundhedsvæsen, med patienten og ikke profit som omdrejningspunkt.

Sundhed MÅ og skal være en fælles sag – et fælles ansvar. En privatisering er både menneskeligt og økonomisk ufatteligt dyr,  Det skaber ulighed, utryghed og en inddeling af befolkningen i et A – og et B hold. Et enkelt blik på USA fortæller med al tydelighed, hvorfor det IKKE er en god idé!

Jeg mener personligt at befolkningen har krav på et svar på, hvad man vil gøre ved at planen er underfinansieret, altså bortset fra blot at håbe og bede til flere penge fra staten. Det er ikke godt nok.

Der er ingen tvivl i mit sind om, at regionsrådet og embedsværket i Region Syddanmark har gjort en kæmpe stor indsats for at få puslespillet ”Akutsygehusplanen” til at gå op, så både regeringens stramme krav og en fortsat kvalitet og udvikling af vores sundhedsvæsen kunne sikres.Planen er finmasket og hænger sammen som den er, men skæres der ned og ændres der radikalt ved akutsygehusplanen, så mister vi ganske enkelt den tryghed og kvalitet, som bør være det bærende fundament i vores sundhedsvæsen.

Så på den led mener jeg ikke vi har et valg.

Regeringen har sat os og landets øvrige regioner i en decideret umulig situation, hvor der kræves yderlige besparelser og nedskæringer på et område hvor der allerede er skåret helt ind til marven. Det er en udfordring vi må og skal forholde os til. En udfordring som til syvende og sidst kræver et regeringsskifte ved næstkommende folketingsvalg i 2011.

Men indtil da kan vi gøre vores bedste for i så grad som det overhovedet er muligt, at sikre regionens borgere den tryghed og kvalitet de som udgangspunkt bør kunne forvente!

Jeg mener det er absolut afgørende og af allerstørste prioritet, at sikre regionens borgere kvalitet og tryghed i forhold til vores sundhedsvæsen.

Både borgere og personale skal kunne følge med, og opleve at de er i trygge hænder. Det kræver at man også fører en dialog og kommunikerer om de svære ting, som f.eks akutsygehusplanen underfinansiering.

Det skylder vi regionens borgere – og det skaber tryghed- så lad os se at komme i gang!

Skriv en kommentar