Valentins Hjerterum

Debat – Kommentarer og Holdninger til aktuel politik, fra Mette Valentin – Hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Socialrådgiverforening, Socialpolitisk konsulent og debattør, Socialrdg. & Tidligere Regionsrådsmedlem i Region Syddanmark – Her er der særligt fokus på Psykiatri, Socialpolitik, Børn & Unge & Uddannelse. Nye vinkler og tanker, gode links, historier fra virkelighedens verden og meget meget mere. Velkommen til.

Det er ikke så svært….

Debatindlæg i Jyske Vestkysten, tirsdag 29. september 2009

Af Mette Valentin

Debatten om nedskæringer, besparelser, indsatser der af og til fejler og en generel nedsat kvalitet i vores velfærds – og sundhedssystem raserer. Hvem og hvad har skylden, og hvad skal der (om noget) gøres ved det. Det kan være svært at forholde sig til de mange meninger om alt muligt mellem himmel og jord i disse valgkamptider, men det er i virkelighed slet ikke så svært…

Groft sagt kan debattørerne nemlig deles i 2 lejre – De der mener at der skal bruges flere ressourcer og sættes større fokus ind, på tryghed, kvalitet, udvikling og praksis på velfærds – og sundhedsområdet til alles bedste, og de der mener at det er et spørgsmål om at effektivisere og privatisere vores velfærd- og sundhedssystem, og via skattelettelser osv. lade det være op til den enkelte at søge og betale for velfærds – og sundhedsydelser.

Der er selvfølgeligt nuancer og forskelle i debatten, gud ske lov for det, men groft sagt er det i virkeligheden et ret enkelt valg vi danskere står overfor, ved de kommende regions – og kommunevalg i november.

Vi skal tage stilling til, hvilken fremtid, hvilket samfund og hvilken udvikling vi ønsker og så sætte kryds ved dem, der kæmper for netop det! Velfærd eller skattelettelser? Fælles fremtid eller Enhver sin egen lykkes smed? Jeg ved godt hvad jeg kæmper for – Jeg kæmper for et samfund med lige og tryg adgang til sundhed og velfærd for alle – Mobilitet, sammenhængskraft og bæredygtige, fremtidssikrede, ansvarlige løsninger til fællesskabets bedste.

Skriv en kommentar