Valentins Hjerterum

Debat – Kommentarer og Holdninger til aktuel politik, fra Mette Valentin – Hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Socialrådgiverforening, Socialpolitisk konsulent og debattør, Socialrdg. & Tidligere Regionsrådsmedlem i Region Syddanmark – Her er der særligt fokus på Psykiatri, Socialpolitik, Børn & Unge & Uddannelse. Nye vinkler og tanker, gode links, historier fra virkelighedens verden og meget meget mere. Velkommen til.

De bærende søjler smuldrer for øjnene af os…

velfærdssamfundet

Et henkastet blik hen over nyhedsoverskrifterne i medier fortæller med gruopvækkende tydelighed, at der er noget rivende galt med vores velfærdssamfund – ikke bare ét sted, men alle steder ses og mærkes de facto afmonteringen af vores skandinaviske velfærdssystem stadigt stærkere for hver dag der går.

Samfundets allermest udsatte og svage rammes hårdt, men det gør mange forskellige borgere i det hele taget. Man kan nærmest sige, at ulykkerne rammer i flæng ned over den store majoritet af befolkningen, der ikke er usandsynligt velhavende i udgangspunktet!

Når man så nærlæser og undersøger de mange nyheder om, at det er ved at gå helt galt for vores samfund, bliver bekymringen, indignationen og harmen kun større, for velfærdssamfundets bærende søjler smuldrer helt konkret lige for øjnene af os med bekymrende stigende hast!

Det er mere end nogensinde nødvendigt at råbe op og protestere!

Jeg tror, det er nødvendigt at alle vi, der kan se og forstå det, der sker, fra vores unikke udsyn af, at vi beskriver virkeligheden som den reelt er der, hvor vi er, med den specifikke viden og erfaring, vi hver især har.

Vi skal alle sammen beskrive og vise virkeligheden for de mange borgerlige vælgere, der lader sig bedøve af mediernes og regeringens hang til kortsigtet enkeltsagspolitik og for de, der er i tvivl og ikke ved, om det nu kan være rigtigt, at det står helt så galt til.

Lad os fortælle dem sandheden, det står endda rigtig skidt til, og det er nu, vi skal protestere og sige stop.

Aldrig har det været dårligere fungerende, end det er nu, vores velfærdssystem, men det ser desværre ud til kun at blive værre.

Som en vaskeægte sneboldeffekt ruller lavinen, der gør det af med vores velfærdssamfund og danner fundament for Venstres ideal om en minimalstat – et samfund hvor Darwins lov er øverst, mammon er gud og egoisten selv enevældig konge.

Minimalstaten er et materialistisk paradis for de få, hvor begreber som sammenhængskraft, humanisme, bæredygtighed og fællesskab betragtes som kuriositeter fra en svunden tid.

Minimalstaten som vores regeringen øjensynligt arbejder hårdt realpolitisk på at skabe, er intet mindre end de allermest velhavende egoisters paradis.

En tilbagerulning af regeringens politik og dens følger må og skal være centrumvenstre-oppositionens første og største opgave, for der skal ryddes op og ud i alle de skader, der er blevet skabt, for at der kan skabes noget frugtbart og bæredygtigt i stedet.

3 thoughts on “De bærende søjler smuldrer for øjnene af os…

  1. Ja, du har så sandelig ret i det du skriver. Jeg kan kun være enig. Og jeg kunne skrive op ad stolper og ned ad vægge om alle de utilfredsstillende forhold, som jeg oplever til dagligt. Der er bare så meget, der burde laves om. Og det er bare sørgeligt, at folk i Danmark i så udstrakt en grad endnu engang er blevet taget ved næsen af dygtig retorik men med ingenting: Fogh og hans “regeringsmagere” har stort set opført sig som skrædderne i “Kejsrens nye klæder”

    Vi skal først og fremmest koncentrere os om den største udfordring i vor tid: Den globale opvarmning. Hvis alle rammer og forhold rykkes op ved roden, er der ingen, der har fantasi til at forestille sig, hvor stor regningen bliver. Forestil dig bare, hvad en vandstandsstigning på 2 meter vil komme til at betyde for Holland! Så har du et billede på, hvad vi er op imod. Det kræver sammenarbejde og organisering!

    • Kære Ole

      Tak for kommentaren – du har fuldstændigt ret i at vi skal sætte skarpt fokus på de klima og miljøproblemer som vokser lige foran øjnene på os for stiger vandstanden f.eks 2 meter ja så er vi da for alvor i problemer – globalt – problemer som nok så meget politisk ideologi ikke vil kunne lave om på – jeg tror der er behov for en langt større udbredelse af viden og fakta om de fremtidsudsigter og trusler vi her står overfor – op på væggen – bøjet i neon så alle kan se og forstå at det ikke er noget der kan vente eller ordnes med lappeløsninger !!
      kh fra Mette

  2. Ja Valentin, denne udvikling har stået på i 16 år nu! Mærleligt nok lader det til at befolkningen vil ha det sådan! Anders Fjogh gik benhårdt efter sin egen vision om minimalstaten. Det
    første han gjorde var at lange ud efter “ekspert-vældet”, Niu havde han ryggen fri for sandhed og fakta. Dernæst nedjusterede han+regering mere eller mindre ubemærket velfærdsstaten. Og uLøkke har viderefrt projektet med nidkærhed. Målet er nedlæggelse af velfærdstaten og stort set amerikanske forhold, midlet er nedskæring og forringelse af sociale tilbud inkl skoler og hospitaler, for at kaste befolkningen i armene på private tilbud, bla med slogans som “borgernes penge ligger bedst i deres lommer”, dermed kan borgerne vel selv sørge for at betale sig fra alt. Her har liberalisterne forregnet sig! Efter en finanskrise og afsløringer/leaks har vist hvor råddent det kapitalistiske system er og et velfærdssamfund, der er så fastgroet i danskernes syn på samfundet, har der nu været en periode på et par år med stilstand, hvor der snildt kunne være udbrudt revolution, men danskerne er blevet magelige de sidste 16 år. Og de der kunne starte oprøret er kuet. Fagforeningerne også. Derfor må den samfundsomvæltende kraft komme fra befolkningen, ingen andre vil, kan det gå hen at blive farligt? Ja for helvede, vi skal kæmpe mod overmagten!

Skriv en kommentar