Valentins Hjerterum

Debat – Kommentarer og Holdninger til aktuel politik, fra Mette Valentin – Hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Socialrådgiverforening, Socialpolitisk konsulent og debattør, Socialrdg. & Tidligere Regionsrådsmedlem i Region Syddanmark – Her er der særligt fokus på Psykiatri, Socialpolitik, Børn & Unge & Uddannelse. Nye vinkler og tanker, gode links, historier fra virkelighedens verden og meget meget mere. Velkommen til.

Naturlegeplads Bondemosen

De tre mødre Sigga Sigurdsson (fra højre), Mette Valentin og Sine Vestergaard er den borgergruppe, der har planer om at omdanne dette område til en naturlegeplads. Men de har brug for hjælp, for de 150.000 kroner, Nyborg Kommune har bevilget, skal være brugt inden årets udgang.
Foto: MIE SCHÄRFE

Nyborg Kommune har sat penge af, og stedet er fundet, men alligevel er der brug for mere hjælp, hvis naturlegeplads i Ullerslev skal blive til noget

ULLERSLEV: Sine Vestergaard, Mette Valentin og Sigga Sigurdsson drømmer om at etablere en naturlegeplads i Bondemosen i Ullerslev.

Men selv om de har fået 150.000 kroner til projektet af Nyborg Kommune, og grunden til legepladsen er fundet, så er det ikke sikkert, at de tre kvinders børn og andre børn i Ullerslev snart kan boltre sig på naturlegepladsen.

Pengene fra Nyborg Kommune skal nemlig være brugt med udgangen af 2008, ellers forsvinder de, og de tre kvinder kan ikke løfte opgaven med at lave og vedligeholde en naturlegeplads alene.

– Vi har brug for hjælp fra andre borgere i Ullerslev, lyder budskabet derfor fra Sine Vestergaard, Mette Valentin og Sigga Sigurdsson, der udgør den borgergruppe, som står for at etablere naturlegepladsen.

– Før var vi to, men nu er vi tre, og tre er en gruppe. Vi ville gerne være dobbelt så mange. Seks til 10 i gruppen ville være godt, siger Sine Vestergaard.

Brug for legeplads

Opbakningen til naturpladsen fra dagplejere, børnehave, skole og spejdere i Ullerslev fejler intet – faktisk er de alle meget opsatte på at få en stor legeplads – men de kan bare ikke deltage i det praktiske arbejde.

De 150.000 kroner fra Nyborg Kommune er nemlig tildelt en borgergruppe, og det er kun borgergruppen, der kan bruge de penge.

Men det holder ikke de tre kvinder tilbage.

– De legepladser, der er nu, er små og slidte, og jeg tænker altid på, om det er sikkert, at mine børn leger der. Jeg holder hele tiden øje med dem og holder dem i hånden, siger Sigga Sigurdsson.

Ud over at sikkerheden skal være i top, så er det vigtigt, at legepladsen også laves i forening med naturen.

– Børnene har brug for en ny legeplads, og det er vores tanke, at naturlegepladsen skal være med til at løfte Bondemosen og Ullerslev, så folk er bevidste om, at vi har en legeplads, hvor man kan lære noget om naturen fra vådt til tørt og højt til lavt.

– Naturformidling skal tænkes med i legepladsen og drages ind i børnenes leg, så de opdager livet i naturen og får en anden kontakt med sig selv, siger Mette Valentin.

Naturlegepladsen skal ligge på et 4000 kvadratmeter stort område bag Skovkrogen og lige op ad en lille skov, og de tre kvinder har gjort sig tanker om, hvad den skal indeholde.

En stor bålplads, shelters (træskure), jordhøje, en sandgrav, balancepæle, klatrebane og en tovbane står øverst på den ønskeseddel, som følger med det materiale, tre firmaer i øjeblikket har i udbud.

– Naturlegepladsen skal gøres vedkommende for byen og sørge for, at den bliver en del af byen. Det skal ikke bare være vores hyggeprojekt i efteråret, så naturlegepladsen igen bliver natur, siger Sine Vestergaard, Mette Valentin og Sigga Sigurdsson.

Skriv en kommentar