Valentins Hjerterum

Debat – Kommentarer og Holdninger til aktuel politik, fra Mette Valentin – Hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Socialrådgiverforening, Socialpolitisk konsulent og debattør, Socialrdg. & Tidligere Regionsrådsmedlem i Region Syddanmark – Her er der særligt fokus på Psykiatri, Socialpolitik, Børn & Unge & Uddannelse. Nye vinkler og tanker, gode links, historier fra virkelighedens verden og meget meget mere. Velkommen til.

Frit valg, Frit fald, Dit valg

Synspunkt i Fyens Stiftidende, mandag 25. maj 2009

Rigsrevisionen kritiserer nu endeligt regeringen for at have givet privathospitalerne helt urimeligt gunstige vilkår alt imens det offentlige sygehusvæsen er blevet drænet for såvel ressourcer som personale.

Det er jeg rigtigt glad for at de gør, for måske det vil hjælpe med at få de sidste VKO vælgeres øjne op.

Det såkaldte frie valg har sendt det danske sundhedssystem i frit fald, til ufattelig stor skade for vores allesammens velfærdssamfund, på rigtigt mange måder. Det danske sundhedsvæsen og velfærdssamfund er blevet demonteret og sat til tælling.

Det er ikke noget nyt for SF. Vi har kæmpet længe for at gøre opmærksom på denne fundamentale og på sigt meget omkostningsfulde forandring af vores samfund, på alle planer, men regeringen er kommet afsted med at slå det hen som paranoia, alt imens de lidt efter lidt har gjort Venstres ideal om et minimalstatsdanmark til en realitet..

Det er desværre fakta. Det er fakta at vores sundhedsvæsen er blevet delt i 2 gennem en uhørt begunstigelse af privathospitalerne. At befolkningen er blevet delt i et A- hold og et B-hold. Dem der kan få fordi de allerede har og alle dem der ikke kan få, fordi de mangler. Det er absurd, men desværre sandt !

Det er sandt at velfærdssamfundet danmark – det trygge og stærke velfærdssamfund og sundhedsvæsen, vi for kun 10 år siden var berømmede og beundrede  for – det synger på sidste vers.  Det er fakta, at alle de massive velfærdsforringelser vi i oppositionen vedvarende kæmper for at få befolkningens øjne op for, har banet vejen for et danmark, hvor der tages fra de fattige og gives til de rige, i de komatøse skattelettelsers kortsigtede navn. Der er blevet skabt et velfærdssamfund og et sundhedssystem i frit fald – men vi har et valg !

Det er ikke for sent – Vi kan nå at standse ulykken. Vi kan yde livgivende førstehjælp, i form at tilstrækkelige ressourcer, nye og innovative løsninger og medinddragelse af befolkningen, og ved fælles hjælp kan vi vende skuden Dannevang om. Vi kan vælge at stå sammen og lægge alle vores kræfter i for at gøre skibet solidt og stærkt, så vi kan sætte sejl mod en ny horisont, med solidaritet, bæredygtighed, velfærd, varme hænder, frihed og tryghed i demokratiets retlige rammer.

Hvis det er det vi vil.

Skriv en kommentar