Valentins Hjerterum

Debat – Kommentarer og Holdninger til aktuel politik, fra Mette Valentin – Hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Socialrådgiverforening, Socialpolitisk konsulent og debattør, Socialrdg. & Tidligere Regionsrådsmedlem i Region Syddanmark – Her er der særligt fokus på Psykiatri, Socialpolitik, Børn & Unge & Uddannelse. Nye vinkler og tanker, gode links, historier fra virkelighedens verden og meget meget mere. Velkommen til.

Fatale forringelser

Indlæg i Fyens Stifttidende, 28. marts 2009

Af Mette Valentin

En af Nyborg kommunes løfter i deres oplæg til erhvervsudviklingen i kommunen,  er at man vil skabe internationale skolemuligheder i grundskolen, så der bliver skabt en naturlig overgang til den internationale linje på Gymnasiet.

Det lyder jo meget godt, men  det er alt andet lige lidt af en vittighed at man både vil skære særdeles drastisk i servicenivauet og driftsomkostninger på kommunens skoler samtidigt med at man vil “Skabe internationale skolemuligheder i grundskolen”  Der er varslet besparelser på budgettet på 89 mio kr – besparelser der først og fremmest er varslet til at skulle ramme børn, unge, folkeskolen, ældre, udsatte og ansatte i kommunen.

De massive besparelser og decideret fatale forringelser der helt aktuelt er varslet for kommunens folkeskoler er således kun internationale af dimensioner i den forstand, at indholdet og udbyttet vi får ud af det, kommer på niveau med 3 verdenslande !!!

Men vi borgere ville skam byde en optimering af kommunens folkeskoler særdeles velkommen – at det allerede er tiltrængt som det ser ud nu, før de drastiske besparelser og forringelser bliver til virkelighed, kan der jo ikke være diskussion om

Skriv en kommentar